Το Πανελλαδικό δίκτυο εξειδικευμένων Εταιριών και Μηχανικών «diloseto» καλύπτει τις ανάγκες όλων των επίκαιρων και διαχρονικών θεμάτων που αφορούν την ακίνητη περιουσία και τη διασφάλισή της, ενώ ταυτόχρονα έχει αναλάβει επιτυχώς περιπτώσεις χωρίς να καθίσταται αναγκαία η παρουσία του ιδιοκτήτη.


Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε είναι η συγκέντρωση όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, η αυτοματοποίηση των διαδικασιών σε ένα ενιαίο σύνολο για την ελάχιστη εμπλοκή του πελάτη, η συνεχής εκπαίδευση και επικαιροποίηση σε νέες διευκρινήσεις και εγκυκλίους.


Επίσης, η εμπειρία χιλιάδων επιτυχημένων διεκπεραιώσεων και τακτοποιήσεων πανελλαδικά, καθώς και έργων κτηματολογίου, αποτελούν μια πολύ μεγάλη βάση δεδομένων που περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση ιδιάζουσων περιπτώσεων.


Από την 1/1/2012, για την έκδοση οικοδομικής άδειας κάθε κτιρίου, νεοαναγειρόμενου ή που ανακαινίζεται ριζικά, για κάθε πώληση και κάθε νέα μίσθωση ακινήτου με συνολική επιφάνεια άνω των πενήντα (50) τ.μ., απαιτείται η εκπόνηση Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης. Η μελέτη αυτή κατατάσσει το ακίνητο σε μια ενεργειακή στάθμη. Κτίριο χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας, σημαίνει ότι απαιτεί περισσότερη ενέργεια για να θερμανθεί ή να ψυχθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγαλύτεροι ενεργειακοί λογαριασμοί (πχ. ΔΕΗ).

Για κάθε μεταβίβαση, σύνταξη οριζόντιων ιδιοκτησιών, γονική παροχή, υποθήκη για δάνειο σε τράπεζα, την πώληση, κλπ. ακινήτου ή οικοπέδου, απαιτείται κάποια βεβαίωση από Μηχανικό για την πραγματοποίησή της. Τέτοια βεβαίωση αποτελεί για παράδειγμα, η βεβαίωση μη αυθαιρεσιών που απαιτείται για κάθε πώληση ακινήτου.

Ο νέος νόμος περί αυθαιρέτων 4014/11 που ψηφίστηκε και εφαρμόζεται από το Σεπτέμβριο του 2011, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να τακτοποιήσουν αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις στις ιδιοκτησίες τους. Τα πρόστιμα είναι έως και 20 φορές μικρότερα από αυτά της Πολεοδομίας και αποτελεί ευκαιρία για όλους τους ιδιοκτήτες που έχουν κάποια αυθαίρετη κατασκευή στο ακίνητό τους, καθώς από τη δημοσίευση του νόμου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΚΥΡΗ η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος σε ακίνητο με αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση.

Το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ «εξοικονόμηση κατ ‘οίκον» δίνει τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ακινήτων που κατατάσσονται σύμφωνα με το ενεργειακό πιστοποιητικό σε χαμηλή ενεργειακή στάθμη, να βελτιώσουν την ενεργειακή κατάταξή τους εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία τους. Η χρηματοδότηση αυτή φτάνει μέχρι και το 70%.

Οι πράσινες στέγες ή αλλιώς φυτεμένα δώματα, αποτελούν κατασκευές με πολλαπλά οφέλη, που τοποθετούνται στα δώματα των πολυκατοικιών και συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων αλλά και της εικόνας της πόλης.

Για το άνοιγμα ή τη μεταβολή στη χρήση οποιασδήποτε επιχείρησης/καταστήματος απαραίτητη είναι η άδεια από τον αρμόδιο Δήμο ή Κοινότητα, η οποία εκδίδεται με τη βοήθεια Μηχανικού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας.

Πρόκειται για την συγκέντρωση των βασικών στοιχείων του κάθε κτιρίου, είτε είναι παλιό είτε νέο, με σκοπό την ορθή εκτέλεση και κατασκευή τους, την ασφάλεια και συντήρηση αυτών καθώς και την καταπολέμηση των πολεοδομικών αυθαιρεσιών και των υπερβάσεων δόμησης.

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες κατοικιών/πολυκατοικιών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Εκτός από τον οικολογικό τρόπο παραγωγής ενέργειας μπορούν να αποτελέσουν και μια άριστη επένδυση με μεγάλη απόδοση στο αρχικό κεφάλαιο και απόσβεση τα 6 χρόνια.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν σκοπό στη ζωή τους κάποια στιγμή να κατασκευάσουν το δικό τους σπίτι/επαγγελματικό χώρο είτε για ιδιόχρηση είτε για επένδυση. Για να είναι νόμιμη η κατασκευή αυτή, θα πρέπει να προηγηθεί άδεια δόμησης η οποία εκδίδεται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης με ευθύνη Μηχανικού. Από την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 ξεκινάει η εφαρμογή του νόμου «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών» (4030/2011), με τον οποίο αλλάζει ριζικά το καθεστώς αδειοδότησης και ελέγχου των οικοδομικών έργων, απλοποιούνται και επιταχύνονται οι σχετικές διαδικασίες.

Εν όψει της ανάρτησης των δασικών χαρτών στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ , όσοι ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα δασικότητας, θα πρέπει έγκαιρα να προετοιμαστούν για τις ενστάσεις που θα υποβάλλουν, με την σύνταξη μελέτης φωτοερμηνείας.

Στις υπηρεσίες που προσφέρουμε περιλαμβάνονται και ενστάσεις – αποχαρακτηρισμοί δασικών, αεροφωτογραφίες, εμπειρογνωμοσύνες, G.I.S., στατικά – έλεγχοι τρωτότητας και γενικά ό,τι χρειάζεται μια ιδιοκτησία.

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

 • Δείτε τις προσφορές μας
 • 801 11 25 800
 • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

 • Δείτε επίσης

  Χορηγοί

  Δικτυωθείτε

   Συνδεθείτε μαζί μας στο facebook Ακολουθήστε μας στο twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Google +