dilosetoΠιστοποιητικό ΔΕΗ


Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία (Ν. 4483/65), είναι υποχρεωτικός ο επανέλεγχος των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων από αδειούχους εγκαταστάτες ηλεκτρολόγους, οι οποίοι και εκδίδουν σχετική Υπεύθυνη Δήλωση που υποβάλλεται στη ΔΕΗ ΑΕ. Ο επανέλεγχος διενεργείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα οποία ορίζονται στο άρθρο 5 της Απόφασης Φ.7.5/1816/88/27.02.04 του Υφυπουργού Ανάπτυξης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 470/05.03.2004. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις κατοικίες ο επανέλεγχος πρέπει να διενεργείται τουλάχιστον κάθε 14 χρόνια, ενώ στους επαγγελματικούς χώρους (χωρίς εύφλεκτα υλικά) κάθε 7 χρόνια. Για την έκδοση πιστοποιητικού ΔΕΗ απαιτείται έλεγχος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων για να βεβαιωθεί ότι τηρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές. Αν δεν τηρούνται, θα πρέπει να γίνει πρώτα επισκευή και μετά η έκδοση του πιστοποιητικού. Ο βασικός έλεγχος περιγράφεται στο πρότυπο ΕΛΟΤ 384.


dilosetoΤοπογραφικά


Με απόφαση του ΤΕΕ οι Τοπογραφικές εργασίες αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία έργου και θα είναι διαχωρισμένες από τα υπάρχοντα κτιριακά έργα. Το τοπογραφικό είναι ένα σχέδιο το οποίο αποτυπώνει με ακρίβεια τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός τόπου (απλή ιδιοκτησία ή και ολόκληρη πολεοδομική ενότητα).

Τα τοπογραφικά είναι απαραίτητα για :

 • Έκδοση οικοδομικής άδειας
 • Καθορισμός ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών
 • Σύνταξη πράξης ρυμοτομίας, προσκυρώσεων, τακτοποίησης και αναλογισμού αποζημιώσεων
 • Αγοραπωλησία ακινήτου/μεταβίβαση ακινήτου
 • Αμφισβήτηση ορίων
 • Καθορισμός ορίων αιγιαλού, παραλίας, δάσους, αρχαιολογικής τοποθεσίας

 • dilosetoΠίνακες χιλιοστών


  Είναι οι πίνακες που καθορίζουν πόσα τετραγωνικά μέτρα, πόσος όγκος της ιδιοκτησίας και πόσο ποσοστό του οικοπέδου ανήκουν στον κάθε ιδιοκτήτη και αναλόγως αυτών κατανέμονται και τα κοινόχρηστα.


  dilosetoΑεροφωτογραφίες – Φωτοερμηνείες


  Αεροφωτογραφίες και φωτοερμηνείες απαιτούνται σε πολλές περιπτώσεις όπως αμφισβήτηση ορίων ιδιοκτησιών, ενστάσεις δασικών περιοχών ή ζωνών αιγιαλού και παραλίας, διερεύνηση ιδιοκτησιακού καθεστώτος από αλλαγές στα όρια των ιδιοκτησιών με το χρόνο κλπ. Οι αεροφωτογραφίες συνοδευόμενες από εκθέσεις φωτοερμηνείας, μπορούν να αποδείξουν σε κάθε αρχή και κάθε ιδιοκτήτη αν και πότε έγινε καταπάτηση ή τη χρονολογία εγκατάστασης κάποιας κατοικίας.


  dilosetoΑνασύσταση Φακέλου


  Για κάθε παρέμβαση σε ήδη υπάρχουσα ιδιοκτησία όπως πχ. επισκευή όψεων, χρειάζεται άδεια από την αρμόδια πολεοδομία. Σύμφωνα με την απόφαση με αρ.πρωτ. 5219/3-2-04 (παράγραφος 1) έγκριση εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας χωρίς άδεια δόμησης δίνεται, εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις και τα οικόπεδα, τα γήπεδα ή τα κτίσματα στα οποία γίνονται, δεν βρίσκονται σε δάσος, σε ρέμα, στον αιγιαλό ή την παραλία, σε καθορισμένο αρχαιολογικό χώρο, σε περιοχή απολύτου προστασίας, σε κοινόχρηστο χώρο, σε κτίρια που δεν έχουν μη διανοιγμένη παρόδια στοά και δεν είναι ρυμοτομούμενα ή στατικά επικίνδυνα. Εφόσον θίγονται δικαιώματα συνιδιοκτησίας, εξασφαλίζεται η σχετική συναίνεση με ευθύνη των ενδιαφερομένων.

  Οι εργασίες εκτελούνται μετά από σχετική έγκριση εργασιών που χορηγείται από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, εφόσον υποβληθούν

  τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προσδιορίζονται από την απόφαση 5219/3-2-04:

 • αίτηση των ενδιαφερομένων, στην οποία να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία τους, τα στοιχεία του ακινήτου και περιγραφή των εκτελούμενων εργασιών και τα συνημμένα στοιχεία
 • οι εγκρίσεις των αρμόδιων υπηρεσιών (αρχαιολογίας, δασαρχείου, ΕΠΑΕ, ΥΠΠΟ) που απαιτούνται κατά περίπτωση
 • τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά που αναφέρονται στην παράγραφο 3 της απόφασης 5219/3-2-04 (περιγράφεται το είδος των εργασιών που επιτρέπονται εκτός από αντικατάσταση στέγης σε ρυμοτομούμενα κτίσματα με τον Ν.1569/31)
 • βεβαίωση ή αντίγραφο δήλωσης κτηματολογίου, ή αντίγραφο τοπογραφικού ή άλλου σχεδίου, εφόσον δεν προσδιορίζεται η θέση του ακινήτου με τη διεύθυνση.
 • Τοπογραφικό ή απόσπασμα κτηματολογίου υποχρεωτικό.


 • ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

 • Δείτε τις προσφορές μας
 • 801 11 25 800
 • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)
 • Δείτε επίσης

  Χορηγοί

  Δικτυωθείτε

   Συνδεθείτε μαζί μας στο facebook Ακολουθήστε μας στο twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Google +