Περίπου εφτά χρόνια θα χρειαστούν για το εθνικό κτηματολόγιο


«Μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα μπορεί να έχει εθνικό κτηματολόγιο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, στη διάρκεια εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη το ΥΠΕΚΑ και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), με θέμα «Οι μεταρρυθμίσεις στη χωροταξία μοχλός ανάπτυξης της χώρας».


Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου, ο κ. υπουργός είπε πως με το νέο θεσμικό πλαίσιο επιταχύνονται οι διαδικασίες και προκηρύσσονται άμεσα οι διαγωνισμοί για τις περιοχές που δεν έχουν κτηματογραφηθεί ακόμη.


Θεσσαλονίκη: αυξημένες τιμές όζοντος

Αναφερόμενος στο θεσμικό πλαίσιο για τα αυθαίρετα, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να μπει «κόκκινη γραμμή» στο φαινόμενο αυτό.


Επίσης, επισήμανε ότι βρίσκεται υπό επεξεργασία το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση, στο οποίο εντάσσεται και η λύση για τα χρονίζοντα ζητήματα των οικοδομικών συνεταιρισμών. Τέλος αναφορά έκανε και στην καθιέρωση του θεσμού της «Τράπεζας Γης» ως σύνθετου αναπτυξιακού εργαλείου, μέσω του οποίου θα μπορούν να αποζημιώνονται οικοδομικοί συνεταιρισμοί αλλά και ιδιώτες για πολεοδομικά δικαιώματα που παραχωρούν.


[Πηγή greenweek.gr]


ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε