Ο TAP κέρδισε τον Nabucco και φέρνει επενδύσεις και θέσεις εργασίας


“Ήττα” του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco στην κούρσα με τον TAP για τη μεταφορά αζέρικου αερίου από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ στη Δυτική Ευρώπη παραδέχτηκε η αυστριακή εταιρεία OMV που ηγείται του κονσόρτσιουμ Nabucco West.


“Το πρότζεκτ Nabucco West δεν επελέγη” αναφέρει η OMV σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters και προσθέτει ότι η εταιρεία σκοπεύει να διαδραματίσει ρόλο στην ασφάλεια και τη διαφοροποίηση της προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη και θα αξιολογήσει εναλλακτικούς δρόμους στους ήδη υπάρχοντες”.


Σημειώνεται ότι πηγές της ΕΕ αναφέρουν ότι ο αρμόδιος επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερφέρεται να έχει ενημερώσει το Κολλέγιο των Επιτρόπων ότι η επιλογή του TAP είναι οριστική.


Θεσσαλονίκη: αυξημένες τιμές όζοντος

Ο αγωγός TAP ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, διασχίζει τη Βόρεια Ελλάδα και την Αλβανία και περνά απέναντι στην Ιταλία. Στην κοινοπραξία του αγωγού μετέχουν η ελβετική Axpo (42,5%), η νορβηγική Statoil (42,5%) και η γερμανική E.ON Ruhrgas (15%). Ο Nabucco West θα διέσχιζε τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Αυστρία.


O ΤAP υπολογίζεται ως επένδυση στη χώρα μας των1,5 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσει 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Το απόγευμα υπογράφεται στη “Μεγάλη Βρετάνια” στην Αθήνα Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας (Ηοst Government Agreement) για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑP (Trans Adriatic Pipeline). Τη συμφωνία θα υπογράψουν από πλευράς της Eλληνικής Κυβέρνησης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Μάκης Παπαγεωργίου και από πλευράς TAP o Managing Director, κ. Kjetil Tungland.


[Πηγή econews.gr]


ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε