Βιοκαύσιμα: πιλοτικό πρόγραμμα «Καλλιεργώ το καύσιμό μου»


Πιλοτικό πρόγραμμα παραγωγής, μεταποίησης και διάθεσης στερεών βιοκαυσίμων ως φτηνή και περιβαλλοντικά ενδεδειγμένη εναλλακτική λύση με τίτλο «Καλλιεργώ το καύσιμό μου» εκπόνησαν το Εργαστήριο Γεωργίας της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου της Πολυτεχνικής Σχολής για την ενίσχυση των αγροτικών νοικοκυριών που μαστίζονται από τη γενικότερη οικονομική κρίση λόγω και της δραματικής αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.


Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα thessalianews.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβληθούν με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο θα τους παράσχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και θα τους καθοδηγήσει για περίοδο δύο ετών για:


α) την ορθή εγκατάσταση μικρής έκτασης καλλιέργειας με τα ενδεδειγμένα για την περιοχή τους ενεργειακά φυτά για την παραγωγή βιοκαυσίμου για την κάλυψη των ετησίων αναγκών θέρμανσης
β) τη βέλτιστη αύξηση και ανάπτυξη της ενεργειακής καλλιέργειας
γ) τη συγκομιδή της παραγόμενης βιομάζας για τη μεταποίησή της σε στερεό καύσιμο υπό τη μορφή πελλέτας

diloseto

Σημειώνεται ότι μετά τη συγκομιδή, το Πανεπιστήμιο μπορεί να διαθέτει στους συμβεβλημένους παραγωγούς, για διάρκεια ολίγων ημερών, κινητή μονάδα μεταποίησης της βιομάζας σε βιοκαύσιμο πελλέτα για ίδια χρήση (π.χ. έως 10 τόνους).


Με το πρόγραμμα «Καλλιεργώ το καύσιμό μου» υπολογίζεται ότι οι δαπάνες θέρμανσης των αγροτικών νοικοκυριών θα υπο-δεκαπλασιαστούν, ενώ ενισχύεται η γεωργική οικονομία, η εθνική οικονομία με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος.


[Πηγή econews.gr]

29 Νοέμβριος 2012


ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε