ΥΠΕΚΑ: Αυστηρότερες ποινές για τη λαθροϋλοτομία



Αυστηροποίηση των ποινών για τη λαθροϋλοτομία προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος με τροποποίηση των διατάξεων των άρθρων του Δασικού Κώδικα. Μεταξύ άλλων αναβαθμίζεται σε πλημμέλημα η λαθροϋλοτόμηση άνω των 200 ευρώ και προβλέπεται η κατάσχεση μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την τέλεση της πράξης.


Αυστηροποίηση των ποινών για τη λαθροϋλοτομία προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος με τροποποίηση των διατάξεων των άρθρων του Δασικού Κώδικα διευκολύνοντας παράλληλα και τους ελέγχους. Συγκεκριμένα, με παράνομη απόλειψη προϊόντων ξύλου άνω των 200 ευρώ το αδίκημα αναβαθμίζεται σε πλημμέλημα, ενώ με την ισχύουσα διάταξη μέχρι τα 600 ευρώ θεωρείται πταίσμα. Επίσης για αδικήματα που προκαλούν ζημία στο δάσος άνω των 10.000 ευρώ οι δράστες παραπέμπονται για κακούργημα.

diloseto

Ακόμη επιβάλλονται πρόστιμα, τα οποία αυξάνουν, ανάλογα με την ποσότητα της υλοτομηθείσας ή μεταφερόμενης ξυλείας, ενώ τέλος προβλέπεται και κατάσχεση μηχανημάτων και μεταφορικών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την τέλεση της πράξης μαζί με την άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα οδήγησης του οδηγού.


27 Φεβρουάριος 2013



πηγή econews



ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε