Bloomberg: Αναπτυξιακό Πακέτο για τις ΑΠΕ παρουσίασε η ΕΛΕΤΑΕΝ – Οι επτά άξονες της πρότασης


Την πρότασή της για ένα νέο Αναπτυξιακό Πακέτο για τις ΑΠΕ με κεντρικό άξονα την Αιολική Ενέργεια κατέθεσε σήμερα (19/12) η ΕΛΕΤΑΕΝ. Το σχέδιο της ΕΛΕΤΑΕΝ περιλαμβάνει συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις για την επόμενη διετία 2013-2014 και σκιαγραφεί το πλαίσιο του οδικού χάρτη για μετά το 2014.


Η ΕΛΕΤΑΕΝ χαρακτηρίζει τις ΑΠΕ“ ατμομηχανή της ανάπτυξης” που θα μας βγάλει από την κρίση και αναφέρεται σε επενδύσεις 6 δισ. Ευρώ στην καθαρή ενέργεια, εκ των οποίων τα 3 δισ. Ευρώ την τελευταία διετία.


Το Αναπτυξιακό Πακέτο που προτείνει η ΕΛΕΤΑΕΝ για την περίοδο 2013-2014 οργανώνεται σε επτά άξονες παρέμβασης που καλύπτουν όλες τις θεματικές της ανάπτυξης και περιλαμβάνουν συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα.


diloseto

Αρκετά από τα προτεινόμενα μέτρα παρουσιάζονται με την μορφή επεξεργασμένης νομοθετικής ρύθμισης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ανάμεσα στις συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις που προτείνονται, περιλαμβάνεται και ολοκληρωμένη διάταξη για την αντιμετώπιση του θεωρητικού κορεσμού των δικτύων σύμφωνα με το μοντέλο της Θράκης και της Κρήτης.


Η πρόταση αυτή –χωρίς την αναλυτική νομοθετική της επεξεργασία- έχει κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς ήδη από το καλοκαίρι και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα που υποτίθεται ότι προσπαθεί να επιλύσει η ιδέα της εγγυοδοσίας που έχει καταθέσει το ΥΠΕΚΑ.


Η πρόταση της ΕΛΕΤΑΕΝ περιλαμβάνει επίσης αναλυτικό και συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, στο πρότυπο της έκθεσης που είχε υποβάλει η Κυβέρνηση προς την Τρόικα τον Απρίλιο 2012 και δυστυχώς δεν εφάρμοσε.


Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΕΤΑΕΝ, Παναγιώτης Παπασταματίου, δήλωσε: «Η Ανάπτυξη είναι μονόδρομος. Οι περιοριστικές πολιτικές έχουν εξαντλήσει προ πολλού τα όρια τους. Ο πολιτικός κόσμος και η κυβέρνηση έχουν πλέον χρέος να παρουσιάσουν στην κοινωνία ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Ένα Αναπτυξιακό Πακέτο, μετά τα διαδοχικά πακέτα λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής. Η ΕΛΕΤΑΕΝ καταθέτει το σχέδιο της και απευθύνεται στην κοινωνία, την αγορά, τα πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση. Είναι ένα συνολικό συγκροτημένο και επεξεργασμένο σχέδιο που φιλοδοξούμε να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου, προκειμένου να εξελιχθεί και να βελτιωθεί για να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης και προόδου».


[Πηγή econews.gr]

19 Δεκέμβριος 2012


ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε