Αιολική ενέργεια: ρεκόρ παραγωγής το 2012


Εκατό κράτη παγκοσμίως παράγουν ηλεκτρισμό εκμεταλλευόμενα την αιολική ενέργεια.


Μέχρι σήμερα τα μεγάλα κέντρα ανάπτυξης αιολικής ενέργειας ήταν η Ασία, η Βόρεια Αμερική και η Δυτική Ευρώπη, ωστόσο στο παιχνίδι μπαίνουν δυναμικά η ανατολική Ευρώπη και η Λατινική Αμερική.


Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε στις 16 Μαΐου η Παγκόσμια Οργάνωση Αιολικής Ενέργειας (WWEA), στη Βόννη της Γερμανίας, πέρυσι εγκαταστάθηκαν παγκοσμίως περισσότερες ανεμογεννήτριες από κάθε άλλη χρονιά.


diloseto

Ειδικότερα όπως επισημαίνει η WWEA στην έκθεσή της για το 2012, πέρυσι αναπτύχθηκαν παγκοσμίως ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 45 GW με αποτέλεσμα η παγκόσμια ισχύς αιολικής ενέργειας να αγγίξει τα 282 GW.


Μάλιστα ο Stefan Gsänger, γενικός γραμματέας της WWEA υποστηρίζει ότι σήμερα η αιολική ενέργεια ικανοποιεί το 3% της παγκόσμιας ζήτησης για ενέργεια.


Ειδικότερα όπως επισημαίνει η WWEA στην έκθεσή της για το 2012, πέρυσι αναπτύχθηκαν παγκοσμίως ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 45 GW με αποτέλεσμα η παγκόσμια ισχύς αιολικής ενέργειας να αγγίξει τα 282 GW.Το 2012 οι επενδύσεις σε αιολικά πάρκα παγκοσμίως ανήλθαν σε 60 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρώτες σε επενδύσεις αιολικής ενέργειας το 2012 ήταν η Κίνα και οι ΗΠΑ, η κάθε μια εκ των οποίων προσέθεσε στο δυναμικό της 13 GW αιολικής ενέργειας.


Η Κίνα και οι ΗΠΑ είναι πρώτες σε παραγωγή αιολικής ενέργειας παγκοσμίως, ενώ ακολουθεί η Γερμανία.


Στην Ευρώπη το 2012 αναπτύχθηκαν αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 12 GW. Από 1 GW προσέθεσαν στο δυναμικό τους η Ιταλία, η Ισπανία, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Σουηδία και η Γαλλία, ενώ δυο GW προσέθεσαν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία.


Στην έκθεσή της η WWEA παρουσιάζει επίσης τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής που έκαναν στροφή στην αιολική ενέργεια, επισημαίνοντας ότι σημαντική αύξηση, που αγγίζει μέχρι και το 40%, σημειώθηκε στη Ρουμανία, την Ουκρανία, την Πολωνία και την Εσθονία. Μεγάλη αύξηση αιολικής ενέργειας καταγράφηκε επίσης στη Βραζιλία και το Μεξικό.


[Πηγή www.econews.gr]

17 Μάιος 2013


ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε