Αιολική ενέργεια: αλλάζει το κλίμα – Ενδιαφέρον για επενδύσεις


Θετικά βήματα σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στον τομέα της αιολικής ενέργειας, παρά τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης, που έχουν περιορίσει σημαντικά τα περιθώρια απόδοσης των επενδύσεων στο συγκεκριμένο χώρο.


Όπως μεταδίδει το energypress.gr, η αλλαγή του κλίματος συνοψίζεται στα εξής τρία στοιχεία:


Πρώτον, τις τελευταίες ημέρες κορυφαία στελέχη της Κινεζικής Sinovel συναντήθηκαν στην Αθήνα με στελέχη μεγάλης εγχώριας ενεργειακής εταιρείας για να «χτίσουν» από κοινού αιολικά έργα. Η Sinovel Wind Energy Group Co Ltd είναι η μεγαλύτερη ασιατική και η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο κατασκευάστρια ανεμογεννητριών.


diloseto

Δεύτερον, ξεμπλοκάρει το μεγαλύτερο ίσως αιολικό πάρκο της χώρας, στον Καφηρέα της Εύβοιας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 170 Μεγαβάτ, που ανήκει στο κοινό σχήμα της Ιταλικής Enel με τονόμιλο Κοπελούζου. Το έργο, ύψους 250 εκατ. ευρώ, έχει λάβει άδεια εγκατάστασης και τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται ότι λύθηκε το πρόβλημα χρηματοδότησης, οπότε ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή. Καταλυτικός παράγοντας είναι η συνεργασία με την Γερμανική εταιρεία Enercon, που κατασκευάζει εξοπλισμό για αιολικά πάρκα. Με την δέσμευση για προμήθεια Γερμανικού εξοπλισμού ενεργοποιήθηκε ο Γερμανικός Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Hermes, που θα «καλύψει» τα σχετικά δάνεια.


Τρίτον, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται κινητικότητα από γερμανικές και άλλες εταιρείες, οι οποίες δείχνουν ενδιαφέρον να αγοράσουν άδειες αιολικών πάρκων. Διαθεσιμότητα αδειών υπάρχει και όταν σταθεροποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο είναι βέβαιον ότι θα υπάρξουν αγοραπωλησίες.


[Πηγή www.econews.gr]

20 Μάιος 2013


ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε