Υπ. Περιβάλλοντος: Τακτοποιήστε τα αυθαίρετα έως τον Φεβρουάριο του 2016


Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας «Οι πολίτες ας έχουν στο μυαλό τους ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, οπότε λήγει η προθεσμία ένταξης στις ρυθμίσεις του νόμου, έχουν τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις αυθαιρεσίες στα ακίνητά τους. Επισημαίνεται, ότι μετά την προθεσμία αυτή, κανέναν ακίνητο με αυθαιρεσία και κανένα αυθαίρετο κτίσμα δεν θα μπορεί ούτε να μεταβιβασθεί ούτε να αξιοποιηθεί». Η πολιτεία, ανέφερε ο υπουργός, διασφαλίζει πλέον τη νομιμότητα και την ασφάλεια των κατασκευών.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός τόνισε σε δήλωσή του ότι «η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει άμεσα την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, που αφορά τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια, και την Ηλεκτρονική Έκδοση Αδειών Δόμησης, που αφορά τα νέα κτίρια. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί επιτέλους η νομιμότητα όλων των κατασκευών, θα βελτιωθεί η ασφάλεια των κατασκευών, θα υπάρξει ασφάλεια δικαίου στις συναλλαγές ακινήτων και θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση πολιτών και μηχανικών. Το ΤΕΕ είναι έτοιμο να υποστηρίξει ηλεκτρονικά όλες αυτές τις υπηρεσίες.



ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε