ΥΠΕΚΑ: Συμβατός με την απόφαση του ΣτΕ ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα


Το υπουργείο επισημαίνει ότι είχε διαπιστώσει τα προβλήματα του νόμου Παπακωνσταντίνου και γι αυτό προχώρησε στην σύνταξη νέου νόμου.


Συμβατός με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα είναι ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα του οποίου η δημόσια διαβούλευση μόλις ολοκληρώθηκε, αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Περιβάλλοντος , μετά την απόφαση του Ολομέλειας του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό τον ισχύοντα νόμο (4014), του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.


Το υπουργείο επισημαίνει ότι είχε διαπιστώσει τα προβλήματα του νόμου Παπακωνσταντίνου και γι αυτό προχώρησε στην σύνταξη νέου νόμου που δίνει έμφαση στο περιβαλλοντικό ισοζύγιο, κατηγοριοποιεί τα αυθαίρετα με βάση τη βαρύτητα της πολεοδομικής παράβασης και διαχωρίζει τις κατηγορίες αυθαιρέτων, ανάλογα με το χρόνο κατασκευής.


diloseto

Το ΥΠΕΚΑ διευκρινίζει πάντως πως οι πολίτες που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του νόμου Παπακωνσταντίνου (Νόμου 4014/2011) θα μπορούν να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου νόμου με συμψηφισμό των προστίμων που έχουν καταβάλλει. Τέλος εκτιμά ότι ο νέος νόμος θα έχει ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο πριν την δημοσιοποίηση της απόφαση του ΣτΕ.


[Πηγή www.inews.gr]

02 Μάιος 2013


ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε