Τα φωτοβολταϊκά “στενάζουν” στην Ευρώπη – Παγκόσμια “δύναμη” η ΕλλάδαΗ εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή ισχύς στην Ευρώπη αναμένεται να μειωθεί κατά έξι τουλάχιστον γιγαβάτ το τρέχον έτος σε σύγκριση με το 2012, με τους δασμούς αντιντάμπινγκ στα κινεζικά προϊόντα να αντιστοιχούν στα 1,3 Γιγαβάτ της μείωσης.


Παρόλα αυτά, η ερευνητική εταιρεία IHS εκτιμά ότι η παγκόσμια ισχύς στα φωτοβολταϊκά θα γνωρίσει διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης το 2013.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναλυτές της IHS τοποθετούν την Ελλάδα στην όγδοη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της νέας ισχύος το 2013 και στην τέταρτη στην Ευρώπη.

diloseto

Πέραν των δασμών ο βασικός παράγοντας της επιβράδυνσης του κλάδου στην Ευρώπη είναι οι περικοπές στα προγράμματα επιδότησης των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι, αναμένεται πτώση 33% στην εγκατεστημένη ισχύ κατά το α’ εξάμηνο του 2013 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, στα 11,6 Γιγαβάτ.


Η ανάπτυξη του κλάδου στην Ασία -και ιδίως σε Κίνα και Ιαπωνία- αναμένεται να αυξήσει την παγκόσμια εγκατεστημένη ισχύ σε 35 Γιγαβάτ από 31 Γιγαβάτ το 2012, καταγράφοντας αύξηση 11%.


Οι ευρωπαϊκές χώρες που θα γνωρίσουν τη μεγαλύτερη συρρίκνωση είναι οι δύο πρώην παγκόσμιοι ηγέτες στα φωτοβολταϊκά, Γερμανία και Ιταλία, όπου η εγκατεστημένη ισχύς θα είναι 3 GW και 2 GW χαμηλότερη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αντίστοιχα.


Η IHS εκτιμά ότι Κίνα, Ιαπωνία και ΗΠΑ θα είναι οι τρεις ηγέτες της αγοράς το 2013 με τις Γερμανία, Ιταλία, Ινδία, Βρετανία, Ελλάδα, Αυστραλία και Καναδά να συμπληρώνουν τη δεκάδα.


13 Ιούνιος 2013[Πηγή www.econews.gr]ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε