«Έρχεται» το νέο Εξοικονομώ Κατ´οίκον


Σύντομα θα ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ´οίκον, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μιχάλη Βερροιόπουλο.


Η συνέχεια του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ´οίκον, που θα ενισχύει ιδιωτικές επενδύσεις σε κατοικίες για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, θα αποτελέσει γεγονός στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μιχάλης Βερροιόπουλος, μιλώντας σε συνέδριο για τη χρηματοδότηση έργων και επενδύσεων.


Εξοικονομώ κατ' οίκον

Όπως τόνισε, το νέο πρόγραμμα θα επιδιωχθεί να είναι λιγότερο γραφειοκρατικό, θα λαμβάνει υπόψη το μέγεθος του κτιρίου, την έκταση των παρεμβάσεων και την κλιματική ζώνη ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να ενταχθούν σε αυτό και οι επενδύσεις που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προηγούμενου προγράμματος αλλά έχουν «σκοντάψε» στην έλλειψη κονδυλίων. Ο κ. Βερροιόπουλος παρουσίασε, τις προτάσεις του υπουργείου για της επενδύσεις που θα ενταχθούν στο «πακέτο Γιούνκερ», στα οποία περιλαμβάνονται κυρίως έργα ανανεώσιμων πηγών και φυσικού αερίου.


Συγκεκριμένα προωθούνται για χρηματοδότηση από το εν λόγω «πακέτο» η κατασκευή ανεμογεννητριών και υβριδικών έργων (συνδυάζουν διαφορετικές τεχνολογίες) στα νησιά που δεν είναι διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό δίκτυο και μικρών υδροηλεκτρικών και συστημάτων αντλησιοταμίευσης στο διασυνδεδεμένο σύστημα ενώ στον τομέα του φυσικού αερίου η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει την κατασκευή σταθμών μεταφόρτωσης υγροποιημένου αερίου. Επιπλέον στο ΕΣΠΑ εντάσσονται μεγάλα έργα της η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων και η αναβάθμιση του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, ενώ το υπουργείο επεξεργάζεται κίνητρα για συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας από βιομάζα για θέρμανση χώρων και βιομηχανικές διεργασίες.
Στόχος των επενδύσεων, της είπε, είναι η μείωση του ενεργειακού κόστους και η υποστήριξη της ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης.


"ΠΗΓΗ: 4GREEN.GR"ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

  • Δείτε τις προσφορές μας
  • 801 11 25 800
  • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

  • Δείτε επίσης

    Χορηγοί

    Δικτυωθείτε