Ενεργειακά Πιστοποιητικά


Από την 1/1/2012, για την έκδοση οικοδομικής άδειας κάθε κτιρίου, νεοαναγειρόμενου ή που ανακαινίζεται ριζικά είναι απαραίτητο ενεργειακό πιστοποιητικό και από 1/1/2016 για κάθε δικαιοπραξία ,πώληση ή μεταβίβαση καθώς και για κάθε νέα μίσθωση ακινήτου, απαιτείται η εκπόνηση Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης και έκδοση του αντίστοιχου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης από το πρώτο τμ ιδιοκτησίας (δεν απαιτείται ΠΕΑ για ανανεώσεις συμβολαίων μίσθωσης υπό την προϋπόθεση ότι έχει ήδη επισυναφθεί στο σύστημα του taxis net).


Η ισχύς του πιστοποιητικού είναι 10 ετής ΕΚΤΟΣ αν γίνει ριζική ανακαίνιση του κτιρίου/διαμερίσματος οπότε απαιτείται έκδοση ΝΕΟΥ Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης.


Καθορίζονται ακόμα, οι ελάχιστες προδιαγραφές που αφορούν το σχεδιασμό των κτιρίων (χωροθέτηση, προσανατολισμός, απαιτήσεις ηλιασμού, ενσωμάτωση παθητικών ηλιακών συστημάτων κ.λ.π.), στο κτιριακό κέλυφος ή στις Η/Μ εγκαταστάσεις. Στον κανονισμό προβλέπεται ότι κάθε νέο κτίριο ή σε υφιστάμενο κτίριο που ανακαινίζεται ριζικά, πρέπει να πληρούνται οι ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης.

Η ενεργειακή επιθεώρηση αποσκοπεί:

 • στην εκτίμηση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας κτιρίου ανά τελική χρήση (θέρμανση, ψύξη, αερισμός, φωτισμός, ΖΝΧ)
 • στην ενεργειακή κατάταξη κτιρίου
 • στην έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ)
 • στη σύνταξη συστάσεων προς τον ιδιοκτήτη/χρήστη δια τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.
 • Το νέο πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ’ οίκον του ΥΠΕΚΑ, σε μια προσπάθεια να δώσει κίνητρο στους πολίτες να βελτιώσουν την ενεργειακή κατάταξη του σπιτιού τους εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία τους, προωθεί ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες των οποίων τα σπίτια έχουν κατασκευαστεί μέχρι την 31/12/2003 και είναι χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας.

  Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ .

  Στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις και το νομικό πλαίσιο στο οποίο βασίζεται η διαδικασία της ενεργειακής επιθεώρησης.


  Επικοινωνήστε με την εταιρία

  Φόρμα Επικοινωνίας

  ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ

 • Δείτε τις προσφορές μας
 • 801 11 25 800
 • (τηλεφωνικό κέντρο με αστική χρέωση)

 • Δείτε επίσης

  Χορηγοί

  Δικτυωθείτε

   Συνδεθείτε μαζί μας στο facebook Ακολουθήστε μας στο twitter Συνδεθείτε μαζί μας στο Google +